Kezdőlap 9 Parkettás történetek 9 Mi a különbség, ha a parkettát vágunk porszívóval és nélküle?

Mi a különbség, ha a parkettát vágunk porszívóval és nélküle?

Parkettás történetek

Munkám során odafigyelek a részletekre is. A videón látható hogyan lehet kétféleképpen parkettát vágni.

 

A két parkettavágási technika között az a különbség, hogy a keletkezett szemét mennyisége és szétszóródása nagyban eltér:

  1.  A parketta levágása során nem használok porszívót az első esetben, így por kerül a munkaterületre, amelyet már egy kisebb szellő is szétszórhat a lakásban.
    Két megoldás létezik: a forgácsot a parketta vágása utána azonnal felsöpröm/eltakarítom. Vagy…
  2. Mivel a körfűrészhez porszívó is csatlakoztatható, így a keletkezett törmeléket azonnal a porzsákba szívhatja, így minimalizálva a keletkezett forgács szétszórását a munkaterületen. Ezt a fázist is takarítás követi, de mivel szinte semmi sem került a földre, így sokkal gyorsabban megvagyok vele.

 

A következő videóban azt mutatom be, hogy milyen is az elkészült parketta, illetve a már bemutatott parkettavágási technikákat:

  1. A videó első részében a felső emeleten elkészült parketta kerül bemutatásra. Az elrendezés nem volt ideális, ennek ellenére a parketta erezete párhuzamos a falakkal, illetve a kis beugróknál is tökéletesen illeszkedik.
  2. A következő jelentben a parketta lerakása látható, amelynek végén az utolsó elem kerül megjelenésre, hogy a parketta vágása során a megfelelő méretet kapjam.
  3. Ezt követi a parketta vágása, amely porszívóval ellátott körfűrésszel történik.

Hogyan lehet megmenteni egy régi, hagyományos parkettát?

Már a helyszín felmérésekor szembeötlő volt, hogy a hagyományos parketta nincs jó állapotba, DE menthető. Ezért is van szükség arra, hogy laminált parkettára cseréljék. Csak ez a megoldás jöhet szóba? – tettem fel a kérdést. Az ügyfél értetlenül állt a kérdés előtt,...