Kezdőlap 9 Parkettás történetek 9 Hogyan lehet megmenteni egy régi, hagyományos parkettát?

Hogyan lehet megmenteni egy régi, hagyományos parkettát?

Parkettás történetek

Már a helyszín felmérésekor szembeötlő volt, hogy a hagyományos parketta nincs jó állapotba, DE menthető. Ezért is van szükség arra, hogy laminált parkettára cseréljék. Csak ez a megoldás jöhet szóba? – tettem fel a kérdést.

Az ügyfél értetlenül állt a kérdés előtt, mert nem láttak más megoldás, persze nem is parkettáztak még soha. Egyszerű kérésük volt: legyen szép a parketta és legyen hosszútávon használható. Erre képes a hagyományos és a laminált parketta is, DE ha lehetőségem van rá, akkor szeretem megmenteni a hagyományos parkettát. Többszöri csiszolás után gyantával stabilizálom a parkettát. A réseket fugával töltöm fel, hogy homogén felületet kapjunk. Többször lakkozva a parkettát olyan eredmény kapható, mint a következő képeken látható hagyományos parketta.

Hagyományos parketta felújításának lépései képekben

Hagyományos parketta csiszolás után

Hagyományos parketta csiszolás után

Hagyományos parketta gyantázás közben

Hagyományos parketta gyantázás közben

Hagyományos parketta gyantázás után

Hagyományos parketta gyantázás után

Hagyományos parketta lakkozás után

Hagyományos parketta lakkozás után

Hagyományos parketta lakkozás után (másik szögből)

Hagyományos parketta lakkozás után (másik szögből)

Összefoglalva: az ügyfél először meglepődött azon, hogy a hagyományos parketta megmenthető, így nem kérte a laminált parkettát. A folyamat során a hagyományos parkettát csiszoltam, gyantával stabilizáltam Majd fugával töltöttem ki a réseket, végül felvittem a lakkot több rétegben. A hazaérkező feleség nem hitt a szemének, amikor meglátta, hogy milyen szépen sikerült megmenteni a parkettát. A véleményüket meg is írták a Parketta Szakik Facebook oldalára (kattints a linkre)

Ha te is szeretnéd megmenteni a hagyományos parkettádat, akkor a lenti űrlap segítségével kérj ajánlatot (kattints a linkre). Ha ez még nem győzött meg, akkor nézd meg a további munkáimat (kattints a linkre)

Mi a különbség, ha a parkettát vágunk porszívóval és nélküle?

Munkám során odafigyelek a részletekre is. A videón látható hogyan lehet kétféleképpen parkettát vágni.   A két parkettavágási technika között az a különbség, hogy a keletkezett szemét mennyisége és szétszóródása nagyban eltér:  A parketta levágása során nem...